menu.svg

Інтерв'ю з головним проєктувальником Viking Park

Інтерв'ю з Володимиром Йосипчуком - головним архітектором проєктів компанії AVR DEVELOPMENT. 

AVR DEVELOPMENT - генеральний проєктувальник Viking Park.

 

Розкажіть про досвід компанії AVR.
Серед проєктів нашої компанії є ряд реалізованих проєктів. Наприклад, громадський проєкт - реконструкція офісної будівлі компанії "ТЕХНОПАРК" чи зараз триває будівництво студентського колегіуму Українського Католицького Університету.

Яке завдання перед вами поставив проєкт Viking Park?
Основне завдання, яке нам поставив замовник - це передбачити максимально комфортні умови для проживання та місця праці. Щоб людям хотілося знову і знову повертатися у цей комплекс, насолоджуватися життям в ньому. А також ми повинні були мінімізувати сторонні чинники, які можуть заважати цим процесам.

Які архітектурні інструменти ви використовували?
Основні принципи розпланування території - це посадка житлових будинків і офісних споруд, з урахуванням закритих дворів для мешканців комплексу, щоб ніхто не заважав, не паркувалися автомобілі, не було будь-яких транзитних рухів і двори належали лише мешканцям комплексу.

Розкажіть про основні архітектурні задуми проєкту ЖК Viking Park.
Завдяки застосуванню секцій різноповерховості ми зробили цікавішим візуальний образ комплексу, сприйняття простору з внутрішніх дворів. Ви можете обрати чотирьох поверхову секцію, в якій комфортно проживати з декількома сусідами на поверсі, або обрати проживання в десятиповерховому будинку, де більше мешканців, де зручніші ліфти. Тобто різні типи і різні підходи до проживання в цих будинках. Ми плануємо викорисовувати для облицювання цих будинків різноманітні матеріали: поєднувати мокрі та вентильовані фасади. Таким чином знайдемо оптимальне рішення у співвідношенні ціна-якість.

Як з'явилася ідея комплексу, скільки часу працювали над цим?
Над концепцією даного комплексу ми працювали 4 місяці. Нам допомагали іноземні фахівці зі Швеції - девелопери та архітектори. Зокрема ідею з облаштуванням будівель у формі кораблів привезли зі Швеції наші колеги, а ми доповнили її, використавши вільні площини, наприклад дахи будівель, які стають палубами, терасами для комфортного перебування. Уявіть собі: можна мати яхту не виходячи зі своєї кватири.

Розкажіть, будь ласка, про інфраструктуру. Які зручності довкола ЖК Viking Park?
Для забезпечення потреб мешканців у закладах сфери обслуговування, ми передбачили ряд одноповерхових секцій з вул. Пимоненка.

Які типи житла пропонує Viking Park?
Цікавим завданням від інвестора було наповнити будівлі різними типами квартир. В нас є як квартири-студії невеликої площі, так і є великі квартири для чималої сім'ї. Також є декілька пентхаусів, вікна яких виходять на південну сторону. Це по-своєму цікаво та красиво. Розташування основних наших будинків виконане таким чином, що в нас є як східні, так і західні фасади і це дозволить рівномірно прогрівати нашу будівлю сонячним промінням у різні пори року і створить комфортні умови для проживання в цих квартирах.

Квартири
logo Viking park